sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Sinistä sunnuntain kunniaksi

Kuten arvata saattoi, tiimin näpertäjä ei ollut osannut pitää näppejään erossa Tardiksesta viikonlopun aikanakaan, joten niinpä Tardis oli saanut katon lisäksi kynnyslistat ja Police Box -kyltit. Kattorakennelmiin oli myös väkerretty reiät - huoltokuilu! - lyhdyn vaihtamista varten. Katon asentamisen ja pohjakehikon korjauksen myötä Tardis oli myös taas tukevoitunut ja lopettanut venkuloimisen joka suuntaan. Ulkoa Tardis oli pohjamaalattu harmaalla tasoittamaan materiaalien sävyeroja. Sisäpinta oli saanut sipauksen valkoista maalia ikkunoiden korkeudelle asti. Lisäksi Muun tekemän maalikokeilun kaveriksi oli ilmestynyt muitakin pieniä koetilkkuja, joista pääsimme sitten valitsemaan sopivimman värin.

Värit eivät toistu kuvissa kovin hyvin hämärän valaistuksen, kehnon kännykkäkameralaadun ja allekirjoittaneen vielä huonompien kuvaustaitojen takia.

Harmaalla pohjamaalattu Tardis

Ostamamme mäntyrima oli kolme milliä liian kapeaa Police Box -kyltteihin, joten sitä jatkettiin 3 mm paksulla balsarimalla. Kun Police Box -teksti vielä saadaan paikalleen, liitoskohtaa tuskin huomaa muualta kuin kyltin päistä, ja kolme maalikerrosta häivyttänee rajaa entisestään.

Pohjamaalin päälle maalattiin mustasta ja
sinisestä sotkettu tummempi kerros.

Sinooperin askartelumaalihyllystä löytynyt sininen väri oli melko hyvä jo sellaisenaankin, mutta päädyimme tekemään Tardisistamme hieman tummemman. Pohjamaalin päälle maalattiin mustasta ja sinisestä sotkettu tummempi kerros. Tässä vaiheessa Tardis sai lempinimekseen Evil Tardis: sen verran uhkaavalta se lähes mustana näytti.

Katto ja kyltit - laskelmista ja näpertämistä kerrakseen. 

Pienoismallissa ehkä turhauttavinta on, että millilläkin on merkitystä. Niinkin pieni heitto pistää silmään. Vaikka sitä ensin ajattelee, että Tardishan on vain yksinkertainen laatikko, nyt rakentaessa on huomannut, että ei se ihan niin yksinkertainen olekaan.

Tardiksen kaksi puolta

Tummemman kerroksen päälle maalattiin sitten ihan pelkällä sinisellä. Kuvissa sininen näyttää melko sähäkältä. Mielenkiinnolla odotetaan, miltä lopputulos näyttää täysin kuivuneena ja päivänvalossa. Tarkoituksena on vielä hieman kuluttaa pintaa, jotta Tardis näyttäisi enemmän kaikkeutta nähneeltä. Ei se nyt sovi, että ympäri maailmankaikkeutta poukkoillut koppero näyttää siltä kuin se olisi juuri maalattu.


"Tää teksti tulis nyt tähän..."

Huh, kylläpäs sininen pomppaakin silmille tässä kuvassa! Police Box -kyltit ja puhelinkaapin kyltti tulostettiin aivan tavalliselle kopiopaperille, kun ne oli ensin muokattu sopivan kokoisiksi. Kyltit päätettiin kiinnittää yksinkertaisesti decoupage-lakalla, mutta eihän tämäkään ihan putkeen ensimmäisellä kerralla mennyt. Liian lakan takia paperi vettyi liikaa, venyi ja kupruili. Paremmaksi tekniikaksi osoittautui sivellä ohuelti lakkaa ensin paperin takapuolelle, lätkäistä kyltti paikoilleen, tasoitella paperi ja sitten sutia lakkaa varovasti päälle. Näin vältyttiin suuremmilta kupruilta.


Alkaa jo näyttää paremmalta kuin
aneemisen harmaa pahvitötterö. 

Vahti-Muu. Muu puolustaa Tardista.

Tardis-työmaan liepeillä nähtiin hiippailemassa myös hyvin epäilyttävästi pukeutunut Ken-nukke, joka käyttäytyi vielä epäilyttävämmin ja olisi ilmeisen mieluusti tahtonut päästä leikkimään Tardiksella. Muu puolusti urhoollisesti Tardista tältä epämääräiseltä tunkeilijalta kuin paraskin vahtilehmä. Myöhemmin Ken palasi retuuttaen mukanaan jotain alastonta blondia, mutta Muu ammui hiipparit matkoihinsa. Muun sydäntä riipaisi jättää Tardis ilman ovia Hervantaan tietäen, että Ken saattaisi edelleen hiipparoida lähistöllä vaanimassa tilaisuutta vallata Tardis. Ehkä seuraavalla kerralla Tardis saa ovet suojakseen, jottei se ole niin haavoittuvainen tunkeilijoita vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti