maanantai 27. lokakuuta 2014

Keskikonsolinmetsästys

Aluksi ajatuksena oli kai vain lykätä valmis lampunjalka Tardikseen ja se olisi siinä - pöytävalaisin! Sitten tuli idea öljylampun kuvusta keskikonsolina. Kun ylimääräisiä ja sopivia öljylamppuja niin malliltaan kuin hinnaltaankaan ei kävellyt vastaan, väkertäminen nousi parhaaksi vaihtoehdoksi. Ja jotenkin Tardis-lamppuun on nyt sitten tulossa hehkuva keskikonsoli. Niin ne suunnitelmat muuttuvat.

Tänään tarvoimme halki tihkuisen, harmaan Tampereen koluten kirpputoreja etsimässä jotain, mistä koota keskikonsoli. Latistunut, pallomasuinen karahvi pitkällä kaulalla. Edelleen se oikeanmallinen öljylampun kupu. Sopiva lasikippo ja pitkä, kapea juomalasi. Yhden kukan kukkamaljakko. Ihan mitä tahansa.

Löysimme Kyttälän kirpputorilta jonkin sortin tuikkulyhdyn, joka näytti juuri riittävän sci-filtä ollakseen keskikonsolin perusta. Siinä on jopa hauskoja kuplia! Lasimaaleilla, askartelukuparilevyllä ja liimalla tästä taiotaan vielä konsolipöytä. Keskipylväs, aikaroottori (time rotor - kääk, mitä se on suomeksi?), osoittautui vähän ongelmalliseksi, mutta keksimme, että voimme askarrella roottorin suojalasin tukevasta piirtoheitinkalvosta, joka liimataan tötteröksi tuikun suulle. Näin saadaan sisään sujautettavien ledien avulla konsolipöytäkin hohtamaan. Ideointi on vielä vähän vaiheessa, mutta eiköhän siitä jotain tule.


Lisäksi rakennustiimiin saatiin houkuteltua elektroniikkaosaamista! Keskikonsolistahan varsinaisesti luovuttiin täysikokoisessa Tardiksessamme, mutta... näyttää siltä, että sittenkin saamme puolikkaan konsolin. Ehkä. Näillä näkymin ainakin. Elektroniikkanikkarimme näki linkittämäni videon ja totesi, että tästä pistetään vielä paremmaksi ja ettei videolla esitellyssä konsolissa ollut "mitään ihmeellistä". Tämän kaverin käsiin uskaltaa kyllä jättää yhden keskikonsolin. Hmm, muistaakseni elektroniikkanikkarimme oli myös kovin kiinnostunut tasosta vapaista hiukkasista, jotka matkaavat ulottuvuuksien välillä... Kyllä, kuulostaa lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti